Upcycling, konsten att piffa upp och hitta nya syften för gamla och utslitna saker!

Vad är upcycling?

Man skulle kunna säga att Upcycling är återvinningens kreativa kusin, t.ex stället för att slänga iväg de där gamla, slitna jeansen med hål i, använd tyget till att göra något nytt som en väska eller varför inte en skitcool jeansjacka till hunden? Med lite uppfinningsrikedom kan man skapa helt nya ting genom att kombinera flera andra.  Tanken är också att man inte bara ska återbruka gamla saker/material och göra något nytt (återvinning), utan istället ta ett steg upp i ”produktionskretsloppet”.

—————————————————————————————————————————

Back in the days var alla Upcyclers!

Förr i tiden hade man inte samma ekonomiska resurser och fick återbruka vad man kunde för att spara in pengar på t.ex dyra tyger eller redskap. Idag slänger vi iväg kläder eller saker som vi helt enkelt bara har tröttnat på, inte slitit ut eller haft sönder, vilket resulterar i att vi producerar så mycket mer än vad vi behöver. Hade det inte varit bättre att istället använda ett plagg i några år, slita ut det för att sedan hitta ett nytt användningsområde och använda samma sak i flera år till?

Dela gärna med dig av bloggen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *