Andas ren luft, inte längre något att ta för givet?

Luftföroreningar fortsätter att öka.

Frisk luft snart borta?

Uttrycket ”Gå ut och ta lite frisk luft” är kanske snart ett minne blott? Det tyder rapporten från ”State of Global Air” på. Rapporten visar att 95% av jordens nästan 8 miljarder människor andas in luft som inte klarar internationella standarder för vad som är hälsosamt.
Att andas luften i Pekings smog är t.ex ungefär likställd med att röka ett paket cigaretter om dagen! Folk har börjat reagera, bland annat florerar hashtaggen #airpocalypse på olika sociala medier. Det läggs även mycket pengar på förnybara energikällor i bland annat Kina (för varje dollar USA har lagt på detta har Kina lagt 3).

Globala insatser räcker inte till.

Enligt Health effects institute räcker de globala insatserna vid kolbaserad energi och fabriker inte till. Man borde också fokusera på städers transportnät, förbränning av olika material i hemmen samt skogsbränder och liknande.

Det finns till och med en app som hjälper dig att överleva i det förorenade klimatet!

Dela gärna med dig av bloggen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *